Skift til erhvervskunde

Af Karin Erlandsson

Hjem

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2022

 

Havet er vejen, som fører ud i verden, og som undertiden leder søfareren hjem. Det er selve forudsætningen for at bo på en ø. Man skal hele tiden være opmærksom på havets bevægelser.

I Hjem afløser den ene kvindes fortællingen om livet på den finske ø-gruppe Åland den næste. Altid må nogen begive sig ud på havet, mens andre må blive tilbage og forholde sig til fraværet: til længslen, uroen, lettelsen, begæret, tvivlen- og selvstændigheden.

Karin Erlandsson beskriver i ti livskapitler, der strækker sig fra 800-tallet og op til nutiden, Ålands historie fortalt fra nye perspektiver, nemlig kvindernes og børnenes. Livet på Åland er hårdt, men ikke meningsløst. Der blæser en stærk vind af trods og tillid gennem Hjem med en næsten bibelsk klang. Som når den gamle kirkebygger Birger vandrer ud på det frosne hav. “Kan den bære?” spørger han og får datteren Ragnhilds beroligende svar: “Ja, hvis isen kan bære mig, så kan den også bære dig.”

Karin Erlandsson (f. 1978) er en finsk forfatter, som skriver på svensk. Hun bor i Mariehamn på Åland. Hendes værker har både modtaget og været nomineret til flere priser, herunder Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris for kalenderhistorien Natekspressen, som udkom på dansk ved Straarup & Co. i 2021.

Lektørudtalelse:
“Historierne er fortalt i en lavmælt, smuk prosa. Det er en bedrift at fortælle koncentreret om den ålandske historie med et gennemført kvindeperspektiv. Flere af historierne i bogen er stærke og gør indtryk med barske beskrivelser om at kæmpe sig igennem livets udfordringer og sorger.”– DBC Lektør

kr. 300,00 inkl. moms

Originaltitel

Hem

Forfatter

Karin Erlandsson

Oversætter

Jacob Jonia

ISBN

9788775923472

Udgivelsesdato

28.05.2023

Sidetal

288

Sprog

Dansk

Format

129 x 187

Indbinding

Softcover

Relaterede produkter