Om os

Børnebøger

Med udgangspunkt i faglighed og den gode læseoplevelse udgiver Straarup & Co en række serier af letlæsnings- og billedbøger til børn og unge indenfor både fakta og fiktion. Forlaget har et tæt samarbejde med læsekonsulenter og forskere i udformningen af letlæsningsbøgerne, og i de tilhørende opgaver til undervisningen. Derudover gør vi brug af dygtige og veletablerede forfattere og illustratorer fra både ind- og udland til vores børnebøger, der har stor erfaring med formidling til børn.

Bøger til unge

Til de unge læsere i alderen 10-18 år udgiver vi både spændende fantasybøger samt medrivende og reflekterende romaner om køn, identitet, venskab og seksualitet. Fælles for alle vores bøger til unge er, at de møder den unge i øjenhøjde med aktuelle emner og spændende fortællinger.

Bøger til voksne

Straarup & Co udgiver mange forskellige bøger til voksne, der både underholder og oplyser. Vi udgiver bøger i mange forskellige genrer – fra medrivende skønlitteratur og hæsblæsende krimier til inspirerende faglitterære og dokumentariske bøger. Vi har et stærkt program for skønlitteratur med anerkendte forfattere fra både ind- og udland som Lisa Aisato, Lena Lindgren og Remigiusz Mróz.

Et forlag i rivende udvikling

Straarup & Co blev etableret i 2017, og holder til i Ceres Arena på Stadion Allé i Aarhus. På trods af vores unge alder har vi masser af erfaring indenfor branchen, og vores 12 medarbejdere udgiver mellem 150 og 200 titler om året. I 2022 kan du derfor se frem til masser af udgivelser i vores populære og velkendte serier, men vi har også mange nye, spændende tiltag og projekter på tegnebrættet.

 

Vores overordnede mål er at producere gode kvalitetsbøger, som vi kan stå inde for, og som både fagligt og visuelt skiller sig ud fra mængden. Derfor spænder vores udgivelseskatalog sig bredt fra letlæsning og børnebøger til spændende krimier og underholdende skønlitteratur til voksne. Men fælles for alle vores udgivelser – uagtet genre og format – er høj kvalitet og aktualitet. Vi tror på, at litteraturen er et frirum, hvor vi kan mødes om den gode fortælling og skabe læseglæde for både børn, unge og voksne.

Forlagets medarbejdere

Per Straarup Søndergaard

Direktør og ejer

Anne-Sofie Duch Teglgaard

Redaktør – Letlæsning

Lisette Agerbo Holm

Redaktør – oversat litteratur

Jeanette Rasmussen

Redaktør – ungdomsromaner

Simon Randel Søndergaard

Salg og markedsføring

Emma Thastum Skjødt

Digital markedsføring

Peder Hovgaard

Grafiker

Nanna Oxbøll Aarestrup

Grafik og video

Therese Skjødt

Sociale medier

Rikke Christensen

Redaktør og spiludvikler

Marie Gasberg

Administration og lager

Maja Olesen

Bogholderi

Vores bestsellere

Populære bøger

Et udvalg af vores mest solgte bøger på tværs af alle kategorier.
Dyk ned i true stories, letlæsning, fantasy eller lærerige fagbøger.
Stadion Allé 70, st., 8000 Aarhus C +45 30 71 00 03 mail@straarupogco.dk
Gratis fragt
på ordrer over 500DKK

Priser vises inkl. moms, da du har valgt at handle som privatkunde.
Klik her for at skifte til erhvervskunde.