Af Daniela Dröscher

Løgne om min mor

Løgne om min mor er fortællingen om en kvindes årelange kamp for at kunne bestemme over sin egen krop og sit eget liv.

Ela er barn i 1980’erne, et årti med det vesttyske løfte om velstand, hvor Vægtvogterne blev en metode til social kontrol af kvindekroppen. Hun vokser op i den vesttyske provins Hunsrück, og i hendes familie dominerer ét tema: morens vægt. Er denne smukke, viljestærke, uforudsigelige kvinde for tyk? Skal hun virkelig tabe sig? Ja, beslutter hendes mand, fordi hans hustru, i kraft af sin overvægt, er ansvarlig for alt det, han ikke lykkes med: forfremmelsen, den sociale opstigning, anerkendelsen i landsbysamfundet. Og den dom må hun leve med. Dag ud og dag ind.

Løgne om min mor er en stor roman, et kammerspil om patriarkatet, fuld af protest og kærlighed samt en klarsynet analyse af de sociale normer, der bestemmer vores længsler og handlinger.

Forfatter Daniela Dröscher (f. 1977) har blandt andet modtaget Anna Segher-prisen og Robert Gernhardt-prisen for sit forfatterskab.

Lektørudtalelse:
“Velskrevet roman med et vigtigt tema. Handlingen både forsimples og forstærkes idet den opleves gennem et barns øjne. Samtidigt giver det den voksne forfatter mulighed for efterrationalisering, så bogen bliver et nutidigt feministisk kampskrift.”– DBC Lektør

kr. 300,00 inkl. moms

Originaltitel

Lügen über meine Mutter

Forfatter

Daniela Dröscher

Oversætter

Maj Westerfeld

ISBN

9788775923441

Udgivelsesdato

24.01.2024

Sidetal

384

Sprog

Dansk

Indbinding

Softcover

Ekstramateriale

Tilhørende ekstramateriale

Relaterede produkter