Skift til erhvervskunde

Design Uden Navn 12

Nye bøger på vej i august: Se de nye udgivelser her

Mangler du inspiration til din næste læseoplevelse? Vi har masser af gode bøger på vej til både børn, unge og voksne, som du kan gå i gang med. Se et udsnit af de nye udgivelser her. 

Gribende roman til voksne

Arno Frank: Hver dag en ny idiot 

Vi befinder os i 1980’erne, og Arnos forældre drømmer om, at successen venter lige om hjørnet, da faren får arbejde hos en bilforhandler. Hele familien rykker til Frankrig, og børnene begynder i en dyr privatskole. Men inden længe begynder Arnos forældre at opføre sig mærkeligt … Arno erfarer, at hans far er en svindler. Deres nyfundne rigdom er baseret på stjålne penge, og Interpol er i hælene på dem. Det, børnene troede, var et eventyr, udvikler sig til en hæsblæsende flugt gennem Europa.

 

Hver dag en ny idiot tager Arno Frank læseren med på en tour de force gennem hans egen familiehistorie, som emmer af både tragikomiske episoder, håb og dyb skuffelse. Der er udpræget omsorgssvigt på spil, og samtidig formår fortælleren, den unge Arno, at formidle sin familiefortælling på indlevende, underholdende og livsbekræftende vis.

 

Du kan købe Hver dag en ny idiot for 250 kr. her, på Saxo eller i din nærmeste boghandel fra den 25. august 

Spændende bøger til unge

Duftapoteket 6: Arven fra Villa Evie

Mørke tider venter Luzie Alvenstein og hendes venner.  Hendes modstander, Edgar de Richemont, forsøger med alle midler at trænge ind i Villa Evie, for uden Duftapoteket kan  han ikke udføre sin plan om at udslette alle sentifleurs i verden.

Nu er det op til Luzie, Mats og de andre at beskytte deres hjem og de magiske dufte. Undervejs viser Villa Evie sig at gemme på endnu flere hemmeligheder, og Luzie kan mærke, at huset på mystisk vis forsøger at hjælpe hende. Men Edgar er farligere end nogensinde – og han er parat til alt.

Duftapoteket – Arven fra Villa Evie er sjette bind i serien,  der er skrevet af den tyske forfatter Anna Ruhe.

Køb Duftapoteket: Arven fra Villa Evie for 300 kr. her, på Saxo eller i din nærmeste boghandel fra den 9. august 

Alma Freng 2: En flyvende fars hemmeligheder 

Alma var egentlig stoppet med at spørge til moren. Uden at hun helt kunne forklare hvorfor, føltes det livsnødvendigt ikke at snakke for meget om hende. Alma anede muligvis noget i de  undvigende svar, noget, der ville ændre alt, en forklaring på hendes mors forsvinden, som ikke ville være til at leve med. Da Alma var fem år gammel, forsvandt hendes mor. Hvad skete der, og hvorfor vil Almas far ikke tale om det? I jagten på sandheden ender Alma med at løbe en stor risiko, og hun bringer både sig selv og andre i fare. For i skyggerne truer den mægtige storminister, Gabriella Grubel, og hun er hævntørstig.

 

Alma Freng og en flyvende fars hemmelighed er anden bog i en magisk fortælling om heltemod, hævn, overraskende venskaber og usædvanlige kræfter. Bogen henvender sig til unge læsere i alderen 9-14 år.

 

Køb Alma Dreng: En flyvende fars hemmeligheder for 300 kr. her, på Saxo eller i din nærmeste boghandel fra den 13. august 

Mission Bikini

Emma føler, at hun bliver nødt til at ændre på sin krop. Og det skal ske på rekordtid, for festen på stranden er lige om hjørnet. Hun gør alle de ting, hun har lært, der skal til for at tabe sig. Som at gå i fitnesscenter, smide alle lækkerier ud og kun spise små portioner. Men hvad nu, hvis der faktisk er en mere befriende måde at leve på? Når vi bliver født, elsker vi vores kroppe. Men i takt med at vi vokser op, bombarderes vi fra alle sider med giftig information om, hvor- dan vi bør se ud. Og ofte ender vi med en opfattelse af, at vi ikke er gode nok, som vi er. 

 

Mission Bikini kommer på humoristisk og rammende vis med masser af gode råd til, hvordan vi med viden og forståelse kan frigøre os fra de æstetiske normer og lære at sætte pris på vores kroppe, som de er.

 

Køb Mission Bikini for 300 kr. her fra den 17. august 

Skønne bøger til børn

Indekat

Indekat kender hvert eneste sted, hvor den kan kigge ud og følge med. Den trasker. Den tænker. Den længes og lurer. Ser verden gennem sære figurer. Indekat er og bliver en indekat. Den vandrer fra rum til rum, fra vindue til vindue og ser alting i små bidder. Indtil det går op for den, at verden er mere, end det man ser gennem en rude.

Indekat er en billedbog fuld af overraskelser til nysgerrige, legesyge og fantasifulde læsere.

Køb Indekat for 300 kr. her fra den 1. august

Jordens venligste dyr

Vidste du, at elefanter graver vandhuller til bavianer, at delfiner hjælper strandede hvaler, og at vampyrflagermus deler måltider med hinanden? I den her bog møder du nogle af jordens venligste dyr, som hjælper og beskytter hinanden.

Jordens venligste dyr er en del af WOW-serien, der henvender sig til alle nysgerrige børn i alderen 8-12 år. WOW-serien består af en række børnebøger med sjove facts, flotte illustrationer og masser af vild viden om vores verden. Bøgerne i serien er velegnede til faglig læsning.

Køb Jordens venligste dyr for 250 kr. her fra den 5. august

Toppen af kroppen for barske børn

Hår er smart at ha’ på kroppen. Særligt det, der gror på toppen. Hår er værn mod sol og stormvejr og mod frost, hvis du er kuldskær!

TOPPEN AF KROPPEN for barske børn er en samling sjove og skøre vers om vores krop og alt det fantastiske, den kan. Bogen er fuld af (elle)vilde tegninger og kan læses igen og igen. Bogen indbyder til sjove læsestunder mellem forældre og børn i førskolealderen.

Køb Toppen af kroppen for barske børn her fra den 19. august

Nyeste artikler

Hvordan får mit barn en god skolestart?

Snart myldrer det ind med forventningsfyldte små førstegangselever på vores skoler. Nogle har glædet sig i lang tid, og andre har frygtet dagens komme. De ...
Læs mere →

Ferielæsning

  Der er ofte en bog involveret i idyllen, når en dansklærer tænker på ferieafslapning. Det er der ikke så ofte hos en skoleelev….Ikke desto mindre ...
Læs mere →

Forældre er litteraturens og læsningens helte

Solen varmer os og sender søde påmindelser om sommerferie, saltvand og saftige jordbær med fed fløde. Vi glæder os, men nogle små mennesker glæder sig ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Mats Strandberg

Mats Strandberg fik sit gennembrud som forfatter i 2011 og har siden skrevet en lang række bøger til både børn, unge og voksne, de fleste i ...
Læs mere →

Hvad er Guided Reading?

Det er vigtigt, at alle børn kommer godt i gang, når de skal lære at læse. Nogle børn knækker hurtigt læsekoden, mens andre børn har ...
Læs mere →