Af Arno Frank

Hver dag en ny idiot

”Hver dag står der en ny idiot op.”
“Hvad mener du med, at der hver dag står en ny idiot op?” spurgte jeg.
“Nå ja, det er et gammelt købmandsudtryk. Der findes
jo idioter. Man skal bare finde dem. Eller bedre endnu: lade idioterne finde dig.”
“Hvorfor det?”
Far så medlidende på mig. “For at man kan sælge dem noget dumt, din idiot, derfor.”

Vi befinder os i 1980’erne, og Arnos forældre drømmer om, at successen venter lige om hjørnet, da faren får arbejde hos en bilforhandler. Hele familien rykker til Frankrig, og børnene begynder i en dyr privatskole. Men inden længe begynder Arnos forældre at opføre sig mærkeligt … Arno erfarer, at hans far er en svindler. Deres nyfundne rigdom er baseret på stjålne penge, og Interpol er i hælene på dem. Det, børnene troede, var et eventyr, udvikler sig til en hæsblæsende flugt gennem Europa.

I Hver dag en ny idiot tager Arno Frank læseren med på en tour de force gennem hans egen familiehistorie, som emmer af både tragikomiske episoder, håb og dyb skuffelse. Der er udpræget omsorgssvigt på spil, og samtidig formår fortælleren, den unge Arno, at formidle sin familiefortælling på indlevende, underholdende og livsbekræftende vis.

Arno Frank er født i 1971 i den tyske by Kaiserslautern. Han er forfatter og journalist og skriver for en række medier, heriblandt Die Zeit, Dummy, Spiegel Online, taz, Fluter og Musikexpress.

Lektørudtalelse:
“Velskrevet og atmosfæreladet autofiktion, som rummer velfortalte, kærlige, men også voldsomme barndomserindringer, der ledsages af en velgørende humor og en evne til at fortælle familiehistorie med refleksionens vigtige nuancer”– DBC Lektør

kr. 250,00 inkl. moms

Forfatter

Arno Frank

Oversætter

Birgit Fuglsang

ISBN

9788775498116

Udgivelsesdato

25.08.2022

Sprog

Dansk

Format

170 x 240 mm

Indbinding

Softcover

Relaterede produkter