Af Siiri Enoranta

Sommerstormen

Udkommer den 20. juni 2023

Queensbridge var verdens mest avancerede by, energirevolutionens vugge, en myldrende myretue med mere end to hundrede tusind indbyggere, en flyvemyretue! Man skulle se sig til venstre og højre og derefter op, når man krydsede gaden. Især op. For i Queensbridge fløj alle, der havde penge – der var talrige flyveveje oven på hinanden, og undertiden dalede hatte og handsker ned på brostensgaderne… 

13-årige Andrew har et åbnet blik og er målbevidst og nysgerrig af natur. Han står foran den hidtil bedste sommer i sit liv, for han er blevet inviteret med til familien Roys sommerhus. Familien Roy og deres smukke og lunefulde datter, Penelope, lever de riges dragende og til tider gådefulde liv, som Andrew betragter med stor fascination. Andrews far er psykiater, og han behandler Penelope, som er i chok, efter hun var vidne til et mord, som har skabt rystelser i hele flyvemyretuen.

Sommerstormen er en historie om en familie, hvis liv ikke er så perfekt, som det ser ud til på overfladen. Om hvordan barndommens uskyldige verden kan forandres i løbet af en sommer. Der er ingen vej tilbage derfra. Man er nødt til at møde den, og igennem det møde kan man måske udvikle sig til et helt menneske.

Siiri Enoranta (f. 1987) er en af Finlands mest skattede forfattere af ungdomsbøger. Hendes værker har været nomineret til og vundet adskillige priser.

Sommerstormen blevet nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris i 2021. Det er første gang, man kan opleve hendes forfatterskab på dansk.

Lektørudtalelse:
“Interessant og nytænkende fremtidsfortælling med magtkampe og velhavende familier, der vil bevare det pæne ydre. Det er en historie om venskaber, gruppepres, om hvor langt man vil gå for loyalitet og hvor meget en enkelt sommer kan ændre alting.”– DBC Lektør

kr. 300,00 inkl. moms

Originaltitel

Kesämyrsky

Forfatter

Siiri Enoranta

Oversætter

Siri Nordborg Møller

ISBN

9788775921294

Udgivelsesdato

20.06.2023

Sidetal

288

Sprog

Dansk

Format

130 x 205

Indbinding

Softcover

Relaterede produkter