Skift til erhvervskunde

Af Abbas Khider

Erindringsforfalskeren

Said Al-Wahid har altid sit pas på sig, selv når han skal i supermarkedet. På vej hjem fra en oplæsning får han besked om, at hans mor ligger for døden, og derfor rejser han for første gang i årevis tilbage til sit hjemland, Irak.
Jo tættere Said kommer på sin familie i Bagdad, jo dybere stikker hans erindringer. De bevæger sig tilbage til årene før hans ankomst til Tyskland, til de måneder, han tilbragte på flugt gennem Afrika og mod Europa, og helt tilbage til øjeblikke fra hans barndom i Irak.

Men hvilke erindringer gør os til dem, vi er? Hvilke minder mangler,
hvilke er forvrængede, og hvilke er det pure opspind? Said ved det ikke længere, og måske er det årsagen til, han overhovedet er i live.

Erindringsforfalskeren
er en bevægende og poetisk roman, som rummer et helt liv. Bogen er skrevet af
Abbas Khider, der blev født i Bagdad i 1973. Som 19-årig blev han fængslet på grund af sine politiske aktiviteter. Efter sin løsladelse flygtede han fra Irak og opholdt sig efterfølgende i flere forskellige lande, inden han i år 2000 bosatte sig i Tyskland, hvor han har studeret litteratur og filosofi. Hans romaner har modtaget adskillige priser og opnået stor international anerkendelse. Med udgivelsen af Erindringsforfalskeren er det første gang, man kan læse Khider i dansk oversættelse.
Lektørudtalelse:
“Velskrevet, lavmælt og alligevel bevægende roman om et liv på flugt og en tilværelse, der altid føles lidt ude af sync. De voldsomme erindringer fra tiden på flugt blandes med dagligdags glimt, der af den ene eller anden grund har taget bopæl i fortællerens hukommelse.” – DBC Lektør

kr. 250,00 inkl. moms

Originaltitel

Der Erinnerungsfälscher

Forfatter

Abbas Khider

Oversætter

Karen Tortzen

ISBN

9788775920174

Udgivelsesdato

24.04.2023

Sidetal

120

Sprog

Dansk

Format

129 x 203

Indbinding

Softcover

Relaterede produkter