Skift til erhvervskunde

Af Emilie Tholstrup

Genforeningen

I over 50 år var Sønderjylland tysk.
Men i 1920 fik Danmark det tilbage.

Det kalder vi for Genforeningen.
Det blev fejret!
På Dybbøl Banke blev der holdt en stor fest,
og kongen red over den gamle grænse på en hvid hest.

Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark var ikke noget, der skete fra den ene dag til den anden. Tyskland ville nemlig gerne beholde Sønderjylland. Danskerne og tyskerne snakkede sammen mange gange, før der blev lavet en aftale. Det var meget stort for Danmark, da der blev lavet en ny grænse. I bogen kan du lære mere om genforeningen.

Genforeningen er en del af Maxi-serien. Maxi er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bøgerne har en klassisk opbygning og er særdeles velegnede til faglig læsning i indskolingen. Bøgerne er rigt illustreret med både tegninger, grafer og fotografier på alle siderne, der understøtter læsningen. Maxi-serien berører en bred vifte af emner om alt fra klima, computerspil, miljø, sport og naturen. Der følger elevopgaver med til alle bøgerne.

Genforeningen er skrevet af Emilie Tholstrup

Lektørudtalelse:
Det er en god og lærerig bog, som giver et godt, letlæst indblik i den historiske virkelighed bag genforeningen samt nogle af problematikkerne ved at bo i grænselandet. (…)Anbefales både til PLC og børnebiblioteker. 100-års-jubilæet for genforeningen vil helt sikkert give efterspørgsel af bøger om emnet, og mon ikke også der skal skrives nogle emneopgaver om emnet på mellemtrinnet?”,– DBC Lektør

kr. 200,00 inkl. moms

Forfatter

Emilie Tholstrup

Illustrator

Christian Guldager

ISBN

9788770186544

Udgivelsesdato

01.03.2020

Sidetal

32

Lix

Sprog

Dansk

Format

B5

Indbinding

Hardback

Undervisningsmaterialer

Download elevopgaver

Relaterede produkter