Af Bjørn Asle Nord

Under sne

En historie om det bedste i mennesker

Den 15. marts 2017 sker der et enormt lavineskred tæt på fjeldet Gråskallen i Haugastøl. En tysk rejsegruppe på seks personer er på skitur i det forrygende uvejr. Den 23-årige Adina Lange bliver begravet i snemasserne. Hun ligger fanget halvanden meter under sneen og kan kun bevæge et par fingre i den ene vante.

I Under sne kommer læseren tæt på en fars desperate søgen efter sin datter og på Adinas kamp for livet. Samtidig følger man også den utrolige indsats fra både professionelle og frivillige, som gør alt for at redde den unge kvindes liv.

Under sne er en dramatisk og rørende historie om kampen for livet i vild natur – og med både tobenede og firbenede helte.

Bjørn Asle Nord (f. 1968) er fra Nordfjordeid og bor i Bergen. Han arbejder ved NRK med digitale klima- og naturfortællinger. Tidligere var han i mange år ansat som journalist ved Bergens Tidende. Nord er kendt for både journalistiske fortællinger og undersøgende journalistik af høj kvalitet. I 2014 udgav han bogen ”Giv meg heller livet. Ein dokumentar om soldatveteranar i Norge” sammen med fotograf Håvard Bjelland.

Lektørudtalelse:
“Spændende, dramatisk og følelsesladet. Bogen bygger på samtaler, interviews og officielle dokumenter og giver et autentisk billede af den enorme indsats, både professionelle og frivillige yder, når ulykken er ude”– DBC Lektør

kr. 200,00 inkl. moms

Forfatter

Bjørn Asle Nord

Oversætter

Per Straarup Søndergaard

ISBN

9788775920327

Udgivelsesdato

08.10.2022

Sprog

Dansk

Format

130 x 205 mm

Indbinding

Softcover

Relaterede produkter