Af Harriet Beecher Stowe

Onkel Toms hytte

Tom sagde ikke noget, men kiggede ned på ringene,
som han stadig havde rundt om sine ankler.
Han havde ikke tænkt sig at flygte. Og i øvrigt:
Hvis han alligevel fik lyst til at gøre et forsøg,
hvordan skulle det så kunne lade sig gøre?

Den sorte slave Onkel Tom tage hånd om sin familie, og han tror på retfærdighed. Men en dag bliver han hentet af en ondskabsfuld slavehandler, og han bliver solgt til den ene herre efter den anden. Som slave bliver han lænket som et dyr, får tæsk og bliver pisket. Onkel Tom længes efter sin familie og drømmer om et liv i frihed. Men vil drømmen nogensinde gå i opfyldelse?

Onkel Toms hytte er en del af Letlæste klassikere som er en ny serie med nogle af verdenshistoriens mest velkendte fortællinger. Bøgerne er genfortalt af den svenske børnebogsforfatter Maj Bylock og henvender sig især til læsere på 8-12 år. De eventyrlige og stemningsfulde illustrationer er medvirkende til at give historierne nyt liv. Bøgerne kan både bruges til frilæsning eller som en del af et undervisningsforløb i dansk på mellemtrinnet.

Maj Bylock (1931-2019) har genfortalt nogle af verdenshistoriens mest kendte klassikere for at gøre indholdet mere tilgængeligt. Hensigten er at formidle dele af en rig kulturskat, vække læseglæde og give lyst til at læse mere.

Lektørudtalelse:
“En rørende og læseværdig bog om slaveriet i USA før borgerkrigen beskrevet af en samtidig forfatter. De tegnede illustrationer passer fint til historien. Noget af den oprindelige sprogbrug i originalen er bevaret, mens andet er ændret i forhold til vores tid og normer.”– DBC Lektør

kr. 180,00 inkl. moms

Forfatter

Harriet Beecher Stowe

Illustrator

Christian Guldager

ISBN

9788775493098

Udgivelsesdato

09.08.2021

Sidetal

88

Lix

Sprog

Dansk

Format

148 x 210 mm

Indbinding

Hardcover

Undervisningsmaterialer

Download elevopgaver

Relaterede produkter