Af Tinashe Williamson

Håndbog for unge antiracister

Med denne håndbog har jeg lyst til at gøre det lidt lettere at tale om racisme. Både for dem, der oplever det, og for dem, der ikke har mærket racisme på egen krop. Jeg har lyst til at vise, hvordan vi sammen kan gøre en forskel ved at være antiracister og kæmpe mod racisme. Jeg tror på, at dialog er det, der får os mennesker til at komme hinanden nærmere, og det får os til at forstå hinanden bedre og gøre verden til et rarere og mere tolerant sted at leve. 

Med Håndbog for unge antiracister sætter Tinashe Williamson fokus på et centralt redskab i kampen mod racisme: dialog. Igennem samtaler med ti fiktive karakterer, bliver vi klogere på, hvad racisme egentlig er, hvorfor repræsentation er vigtigt, og hvad man kan gøre, hvis man oplever, at nogen bliver diskrimineret på grund af sin hudfarve.

Målet er at give viden videre til den generation af børn og unge, som vokser op nu, og give dem følelsen af, at de har muligheden for og magten til at ændre verden.

Den samfundsengagerede skuespiller og model Tinashe Williamson har rødder i Zimbabwe, men bor til dagligt i Norge med sin mand og sine to døtre. Håndbog for unge antiracister er hendes debut som forfatter, og bogen er allerede blevet oversat til flere sprog og udkommet i bl.a. Tyskland og Finland.

Lektørudtalelse:
“Velskrevet bog om, hvad man aktivt kan gøre for at bekæmpe forskelsbehandling og racisme. Den er saglig og grundig i både den historie gennemgang og sine forskellige synspunkter. Den vil tiltale unge læsere med den farverige forside og en overskuelig længde. Der findes ikke mange bøger om antiracisme, og denne er et vigtigt bidrag til emnet.”– DBC Lektør

kr. 300,00 inkl. moms

Originaltitel

Håndbok for unge antirasister

Forfatter

Tinashe Williamson

Oversætter

Frida Bejder Klausen

Illustrator

Thea Jacobsen

ISBN

9788775497980

Udgivelsesdato

12.04.2023

Sidetal

72

Sprog

Dansk

Format

201 x 257

Indbinding

Hardback

Presserum

Download forside her: Forside (jpg)

Download forside her: Forside (pfd)

Undervisningsmateriale

Link til elevopgaver fra @mindsteogmellemste: postløb

Link til elevopgaver fra @mindsteogmellemste: vendespil

Relaterede produkter