Skift til erhvervskunde

Af Lena Lindgren

Ekko

- Et essay om algoritmer og begær

I 2000-tallet møder vi Ekko i medieteknologien; i virale memes, shitstorme, hekseprocesser og ekkokamre. Den, der får algoritmerne på sin side, vinder opmærksomheds- økonomiens største trofæ: at blive set. Og Ekkos store kærlighed var Narcissus; ham, der druknede i sit eget spejlbillede.

I dette essay fletter Lena Lindgren politik, mytologi, psykologi og videnskab sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og tanker om nogle af de mest afgørende spørgsmål i vores tid – et forsøg på at skildre menneskehedens blind date med kunstig intelligens.

Lena Lindgren (f.1969) bor i Oslo. Hun er til daglig politisk kommentator i Morgenbladet. Ekko – et essay om algoritmer og begær vandt Brageprisen 2021 i Norge.

Lena Lindgren følger sporene som en detektiv. Og det er spændende som en thriller.”
– Juryens begrundelse, Brageprisen

“Ekko med undertitlen Et essay om algoritmer og begær er en fænomenal udgivelse som forlaget Straarup og co fortjener ros for at have oversat til godt, balanceret dansk. Lindgren skriver preæcist og tænker klart. Hendes essay om Ekkos epoke med afsæt i «gudernes dal» står som en af de senere års klogeste bøger om det globale techstyre.”
– Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

“Lena Lindgren har skrevet et essay i ordets bedste betydning. Hun kombinerer det saglige og det personlige i et velskrevet polemisk skriftom et aktuelt emne.”
– Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

“Lena Lindgren, kommentator ved den norske avis Morgenbladet, har skrevet en formidabel samtidsdiagnostisk analyse af opmærksomhedsøkonomiens og medieteknologiens skræmmende og skævvridende kræfter.”
– Steen Napper Larsen, Information

“Denne bog er et wakeupcall..” 
– Klassikerforeningen

“Bør stå i alle samlinger”
– DBC’s .”
Kjetil Røed, Vårt Land

Anbefales på det stærkeste!
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Lektørudtalelse:
“Anbefales på det stærkeste!”– DBC Lektør

kr. 300,00 inkl. moms

Forfatter

Lena Lindgren

Oversætter

Per Straarup Søndergaard

ISBN

9788775497492

Udgivelsesdato

27.04.2022

Sidetal

198

Sprog

Dansk

Format

170 x 240 mm

Indbinding

Softcover

Undervisningsmaterialer

Download elevopgaver

Relaterede produkter