Skift til erhvervskunde

Ekko Facebook Opslag

Novembers nyheder

Kalenderen melder den 1. november og selvom temperaturen falder, så betyder det ikke, at forlaget er gået i dvale. Vi har flere fantastiske romaner på vej. Blandt andet en ny udgivelse, der er illustreret af Lisa Aisato samt første bind i en ny trilogi, der kombinerer uhygge og spænding med julemanden og hans hjælpere. Læs meget mere om udgivelserne i dette indlæg. Alle bøgerne kan forudbestilles på vores hjemmeside, så det er klar til dig med det samme de udkommer. Rigtig god læselyst! 

Smukke og hyggelige højtlæsningsbøger

Astrid Lindgren Forside Web

Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato: Astrid Lindgren 

 
Hun er mor til Pippi, Emil, Madicken, Karlsson på taget, brødrene Løvehjerte og mange, mange flere – men hvem var Astrid Lindgren? 
 

Vidste du, at hun elskede at spille fodbold, og at hun drømte om at køre slalom? Eller at hun elskede at klæde sig ud som heks og skræmme små børn? Vidste du, at hun måske var Sveriges dårligste chauffør, og at hun fortsatte med at klatre i træer, selv om hun var gammel? I denne bog lærer du en af verdens allerstørste forfattere at kende. 

Astrid Lindgren udkommer den 2. november 2022. 

Forside til Nis holder jul 2

Kirsten Ahlburg: Nis holder jul 

 

Nis bor sammen med Mille. De bor på loftet hos Tea. Nis er en sjov og glad nisse. Men han kan også være hidsig. Han elsker jul. Og Mille.

Nis holder jul 2 er en sød og underholdende kalenderbog i 24 afsnit, et til hver dag i decembermåned. Bogen indeholder én samlet historie om nissen Nis og hans kone Mille, der bor på loftet hos Tea. 

Teksten er letlæselig og er særdeles velegnet til selvlæsning for børn i indskolingen. Derudover kan den også bruges til højtlæsning for mindre børn i julemåneden. 

Nis holder jul 2 udkommer den 8. november 2022

Spændende og medrivende bøger til unge

Dag0 2 Ankomst Forside Web

Annemette Gravgaard Larsen: Dag 0 – Ankomst 

 

Jorden begynder at ryste advarende under mig. Måske åbner en sprække sig om lidt og opsluger alt. På en måde håber jeg det næsten. Jeg vil hjem – hjem i min egen krop. Men jeg kan ikke. Jeg ved ikke, hvordan man gør.

Ankommet til en ny og brutal virkelighed langt ude i fremtiden får Lasse lidt efter lidt svar på, hvad der er sket med hans familie og de andre forsvundne. Tynget af sorg og skyld tvinges han sammen med sin tvillingesøster og deres nye allierede på flugt fra en grusom overmagt. Langsomt vågner håbet i Lasse. Måske er det ikke for sent at råde bod på nogle af de fatale valg, han har truffet?

Ankomst er andet bind i trilogien Dag 0, der blander science fiction, fantasy og dystopi. Bogen er skrevet af Annemette Gravgaard Larsen, der er cand.mag. i medievidenskab og master i dansk som andetsprog fra Københavns Universitet.

Ankomst udkommer den 5. november 2022. 

Skygger 1 Forside Web

Timo Parvela & Pasi Pikänen: Skygger – Bjældeklang 

 

Peter er 13 år gammel og desperat. Hans bedste veninde Sara er ved at dø af en sygdom, der ikke kan helbredes. I mangel af bedre stiller han sig i kø til den falske julemand i byens stormagasin for at hviske et ønske i hans øre. Til Peters store overraskelse bliver han tilbudt en chance for at få sit ønske opfyldt, hvis han giver sin skygge i gengæld.

Skygger – Bjældeklang er første bind i en spændende og uhyggelig trilogi, der afslører et net af mørke kræfter i det nordlige rige – alt sammen centreret omkring julemanden og hans hjælpere. Perfekt læsning til unge læsere i alderen 10-14 år.
 
Skygger – Bjældeklangudkommer den 9. november 2022 
Fra Du Saa Mig Hard Cover 135x21017mm Forside 1

Eldrid Johansen: Fra du så mig 

Efter at være droppet ud af gymnasiet bliver Karen sendt på højskole for at få et afbræk. Forude venter et år med sang, musik, nye venner og en hverdag, hvor hun ikke behøver at forholde sig til sine forældre, der lige er blevet skilt. 

Men året bliver helt anderledes end Karen havde forstillet sig. Hun møder den store kærlighed, og pludselig handler Karens verden kun om ham. Det bliver en besættelse. Problemet er bare, at han er lærer på højskolen. 

Eldrid Johansen har skrevet en nærværende og rørende roman, der på rammende vis indfanger store og genkendelige følelser. Fra du så mig er inspireret af en virkelig historie. 

Fra du så mig udkommer den 30. november 2022 

 

Rørende og tankevækkende fortælling om demens

Min Far Bliver Vaek Forside Web

Oskar Seyfert: Min far bliver væk 

Hej, mit navn er Oskar.

Jeg er 15 år gammel.
Da jeg var 11 år, fik min far alzheimer.

Min far bliver væk er en meget rørende bog, hvor teenagedrengen Oskar fortæller om hverdagen med sin demente far. Han bliver gradvist mere syg, og den far, som Oskar har kendt og set op til, er ved at forsvinde. Det sætter en masse tanker i gang, og det ændrer livet for Oskar, hans mor og søskende. Men det binder dem også tættere sammen, og i fællesskab forsøger de at fylde de huller ud, som farens sygdom har skabt.

Min far bliver væk udkommer den 22. november 2022. 

Nyeste artikler

Hvordan får mit barn en god skolestart?

Snart myldrer det ind med forventningsfyldte små førstegangselever på vores skoler. Nogle har glædet sig i lang tid, og andre har frygtet dagens komme. De ...
Læs mere →

Ferielæsning

  Der er ofte en bog involveret i idyllen, når en dansklærer tænker på ferieafslapning. Det er der ikke så ofte hos en skoleelev….Ikke desto mindre ...
Læs mere →

Forældre er litteraturens og læsningens helte

Solen varmer os og sender søde påmindelser om sommerferie, saltvand og saftige jordbær med fed fløde. Vi glæder os, men nogle små mennesker glæder sig ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Mats Strandberg

Mats Strandberg fik sit gennembrud som forfatter i 2011 og har siden skrevet en lang række bøger til både børn, unge og voksne, de fleste i ...
Læs mere →

Hvad er Guided Reading?

Det er vigtigt, at alle børn kommer godt i gang, når de skal lære at læse. Nogle børn knækker hurtigt læsekoden, mens andre børn har ...
Læs mere →