Mailmysterie hos Straarup & Co

Reimann's Investigations - Akut mysterie assistance

Reimann investigations er et professionelt detektivbureau, der tager sikkerhed meget alvorligt. De har sendt dig en kode, som du skal bruge til at logge ind på deres hemmelige server. Når du taster koden ind, bliver du ført videre til en chatfunktion. Du skriver…  

E-mailen

  1. ”Reimann inv., jeg har fået tilsendt en mail, og der gemmer sig tydeligvis noget information i den et sted. Har I noget information, I kan give mig?”

Kig godt på de enkelte ord i mailen, du har fået tilsendt. Er der noget ved nogle af ordene, der virker forkert?

Nogle af bogstaverne er skrevet med stort. Måske prøver de at fortælle dig noget?

Når man isolerer de forkerte store bogstaver, står der: LÆS MELLEM LINJERNE.

  1. ”Reimann inv., jeg kan tyde mig frem til, at jeg skal læse ”mellem linjerne”, men jeg forstår ikke præcis, hvad dette hentyder til. Har I noget information, I kan give mig?”

Når der står, at du skal læse mellem linjerne, drejer det sig stadig om intromailen. Måske skal du tage det meget bogstaveligt.

Hvis det skal forstås bogstaveligt, må du skulle gøre et eller andet for at se, hvad der står mellem linjerne. Måske står det med usynligt blæk? (OBS: Det kan være nødvendigt at åbne e-mail i browseren. Det kan gøres via øverste link i e-mailen)

Når du markerer teksten i mailen med musen, dukker der en hjemmesideadresse op: https://straarupogco.dk/email-mysterie/ (husk at slette mellemrummet mellem ‘https:’ og ‘//’, inden du kopierer til browseren.)

.

Hjemmesiden

3. ”Reimann inv., mailen har ledt mig videre til en hjemmeside, men jeg kan ikke se, hvad den vil have mig til derinde. Har I noget information, I kan give mig?”

Kig grundigt på hjemmesiden. Se om du kan finde noget, der skiller sig ud.

Prøv at lede efter noget, der kan trykkes på. Og måske er der mere end én ting…

 

I hjemmesidens nederste højre hjørne er der et ikon, som du skal klikke på. Når du har klikket på det, downloades en PDF. 

Filen

4. ”Reimann inv., jeg er nu nået frem til en fil med en PDF. I PDF’en er der en figur, men jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op med figuren. Har I noget information, I kan give mig?”

Læs hintet i toppen af PDF’en. Måske har du set noget der minder om figuren et sted, du lige har været?

Der er en lignende figur på hjemmesiden, der fylder baggrunden, og som har en masse tal på bestemte pladser. Prøv at se om de to figurer sammen kan hjælpe dig til at finde den rigtige bogstavkombination. Start fra tallet 1…

Kig på figuren på hjemmesiden og find stedet hvor der står 1. Find det tilsvarende sted i figuren på hjemmesiden. Fortsæt denne procedure til du har fundet alle de rigtige bogstaver og skriv dem på linjerne. Så får du beskeden: Send ”ewa” til Tiger@straarupogco.dk.

5. ”Reimann inv., jeg har fået et svar tilbage på mail, da jeg sendte ”ewa” til mailadressen. Men svaret jeg har fået tilbage er bare en meget kryptisk besked. Har I noget information, I kan give mig?”

Når du læser mailen, hvad minder prikkerne og stregerne dig så om? Tag gerne internettet i brug for at tyde dem.

Det, du ser, er morsekode. Prøv at google dig frem til, hvordan du skal tyde det.

Når man bruger morsealfabetet, får man koden: OHIUDIN. Hvis der byttes om på bogstaverne, står der ‘HOUDINI’.

6. ”Reimann inv., hvad skal jeg gøre, når jeg har fået knækket morsekoden? Har I noget information, I kan give mig?”

Bogstaverne står ikke rigtigt. Prøv om du kan bytte rundt på dem så de giver mening. 

Tænk på en kendt forsvindingsmester – er der noget der dimrer?

Der skal stå ‘HOUDINI’. Tilføj koden tilden sidste del af webadressen så du får www.straarupogco.dk/houdini og fortsæt til hjemmesiden. Derinde får du at vide, at du skal sende ”webster” til krimi@straarupogco.dk for at deltage i konkurrencen om et gratis eksemplar af Kvinden, der ikke blev fundet. Tillykke! Du har klaret mailmysteriet.