Forfatterinterview: Naja Vaaben

Hvad handler bogen om? 

Falkeridder handler om Esti, der lever et stille liv som novice på klosteret Nordly. Hun er opvokset blandt præstinder der tilbeder Lunia, månens gudinde, der hersker over fremtiden og døden. En morgen lander en falkeridder på klosteret. Esti har selvfølgelig hørt om falkeriddere – væsner udvalgt af guderne. Mennesker, med brændende blod, som deler krop og sjæl med de store rovfugle og får vinger. Men hun har aldrig set en tæt på, endsige talt med en. Før nu. Falkeridderen fortæller at soldater fra Nordmarsk er gået over grænsen og rygterne siger, at der var ædere blandt dem. Æderne er Nordmarsks mest frygtede soldater, som får både deres navn og der kræfter ved at spise falkeriddere. Kort efter, at falkeridderen er lettet igen, angriber ædere en landsby tæt på klosteret. Esti og klosterets søstre tager afsted for at hjælpe, men under arbejdet blev Esti brændt af en æder. Ilden får hendes blod til at flamme op og det kan kun betyde en ting: hun er bestemt til at blive falkeridder.  

Hvad inspirerede dig til at skrive bogen? 

Falkeridder startede som min skrive-legeplads. Jeg skrev scener inspireret af de bøger jeg læste og endte med en snørklet fortælling, bygget op omkring et meget spinkelt plot. 28 redigeringsrunder senere er det blevet til den bog, der udkommer nu, samt de to næste bøger i serien. Jeg har været meget inspireret af kulter og af historier om væsner, der var halvt dyr, halvt mennesker. Særligt har det fascineret mig hvordan det må føles at være en hybrid og hvordan det er at være fuldstændigt i sync med et andet væsen. 

Hvor og hvordan kan du godt lide at skrive?

Jeg skriver tæt på strømstik og jeg har et fast wordcount hver dag. Det fungerer bedst for mig. 

Hvad har været det sværeste ved at skrive en bog? Og det letteste? 

Hårdest: At man ikke kan styre inspiration. Den ene dag går det bare derudad og den næste sidder man og kigger tomt på en blinkende curser.

Letteste: Det letteste er at finde på. Jeg synes at plot-puslespillet er den sjoveste del af at skrive. 

Arbejder du på en ny bog? 

Ja! Bog nr. 2 i Falkeridder-serien er under gennemskrivning og så har jeg et “fritidsprojekt” som jeg skriver på indimellem. 

Fortæl os 3 facts om dig selv. 

(1) Jeg har en halv meter lang blæksprutte tatoveret på ryggen. Hans navn er Kenneth. 
(2) Jeg har fægtet i 15 år.
(3) Jeg elsker små rum. Muligvis længes jeg bare tilbage til livmoderen. 

 

Læs mere om Falkeridder her.

Nyeste artikler

Forfatterinterview: Caroline Stadsbjerg

Caroline Stadsbjerg (f. 1994) er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Hun har gået på Writeres Academy og været i et mentorforløb på Dansk Talentakademis Forfatterlinje. Carnivora er hendes …

Læs mere →

Forfatterinterview: Katrine Skovgaard

Hvad inspirerede dig til at skrive Stormspyddet? Jeg har altid elsket museer – og synes, at de er en åbning ind til en magisk verden, …

Læs mere →

Forfatterinterview: Kjersti Halvorsen

Kjersti Halvorsen er aktuel med hendes roman Det er mig, der kan hjælpe dig. Kjersti Halvorsen er uddannet psykolog ved universitetet i Oslo. Hendes debutroman …

Læs mere →

Forfatterinterview: Daniela Dröscher

Løgne om min mor er en stor roman, et kammerspil om patriarkatet, fuld af protest og kærlighed samt en klarsynet analyse af de sociale normer, der …

Læs mere →

Forfatterinterview: Ann-Christin Gjersøe

Hvordan er ideen til en romancefortælling i 1800-tallet opstået? Jeg har haft en kærlighed til det 19. århundrede i mange år, en fascination, der opstod, …

Læs mere →