Forfatterinterview: Katrine Skovgaard

Hvad inspirerede dig til at skrive Stormspyddet?

Jeg har altid elsket museer – og synes, at de er en åbning ind til en magisk verden, hvad end det er fortiden, kunsten eller videnskaben. Jeg har en kandidat i museumsformidling, og jeg har nydt at udfolde alt min nørdede viden i en lettere fordøjelig fantasy-kontekst. Jeg vidste, at genstandene skulle være vigtige, og jeg legede med, hvad der kunne være spændende – på den måde blev de tre genstande født og Stormspyddet blev den første genstand i spotlightet. 

Hvad overraskede dig mest ved at skrive bogen?

Jeg blev simpelthen selv så forelsket i den her verden, jeg byggede, at jeg begyndte at vandre rundt på museer og håbe på, at Alle Tings Museum ville åbenbare sig for mig. For selv om det er noget, jeg har fundet på, så kunne det jo godt være rigtigt. 

Hvad var det sværeste og nemmeste ved at skrive bogen? 

Det nemmeste var at møde Aylin i mine tanker. Hun stod helt klar for mig allerede fra starten, og jeg har nydt at fortælle hendes historie på museet. Det sværeste var klart at redigere den. Det er en lang bog med meget worldbuilding, der skal hænge sammen, og jeg har haft mange dygtige læsere, der har gjort bogen bedre. Men jeg har nok skrevet bogen igennem 11-12 gange, hvis ikke mere. 

Hvordan arbejder du bedst når du skriver?

Jeg elsker rutiner og planlægning. Jeg har to dage om ugen, hvor jeg skriver fast. Jeg begynder med ca. 10 minutters friskrivning, og så tackler jeg ellers et punkt ad gangen på min to do liste. Men nogle gange har fantasien brug for mere, og så tager jeg ud og skriver. Store dele af Stormspyddet er skrevet og redigeret på museer, hvor jeg har siddet blandt malerier, statuer og magiske genstande og suget det hele til mig. 

Hvad arbejder du på nu? 

Jeg går og tænker på 2’eren i serien, som kommer til at hedde Himmelskiven, men inden jeg når til at skrive den, arbejder jeg på: to tweenromaner, en letlæstningsserie, en tv-serie, en krimi, en fagbog plus det løse. Det er mange projekter, men de er i forskellige stadier og jeg elsker at have gang i mange ting. 

Nyeste artikler

Hvad er Guided Reading?

Det er vigtigt, at alle børn kommer godt i gang, når de skal lære at læse. Nogle børn knækker hurtigt læsekoden, mens andre børn har ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Caroline Stadsbjerg

Caroline Stadsbjerg (f. 1994) er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Hun har gået på Writeres Academy og været i et mentorforløb på Dansk Talentakademis Forfatterlinje. Carnivora er hendes ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Katrine Skovgaard

Hvad inspirerede dig til at skrive Stormspyddet? Jeg har altid elsket museer – og synes, at de er en åbning ind til en magisk verden, ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Kjersti Halvorsen

Kjersti Halvorsen er aktuel med hendes roman Det er mig, der kan hjælpe dig. Kjersti Halvorsen er uddannet psykolog ved universitetet i Oslo. Hendes debutroman ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Daniela Dröscher

Løgne om min mor er en stor roman, et kammerspil om patriarkatet, fuld af protest og kærlighed samt en klarsynet analyse af de sociale normer, der ...
Læs mere →