Forfatterinterview: H.S Palladino

Hilde S. Palladino er akutel med den psykologiske krimi Den der frygter sneen. Bogen dykker på fascinerende vis ned i menneskets fortrængte minder og viser os, hvordan fortid og opvækst former og præger os, selv om vi ikke husker alt. Læs med her, hvor Palladino udfolder tankerne bag bogen og løfter sløret for, hvad vi kan se frem til i den næste udgivelse om Bjørk Isdahl. 

Fortæl gerne lidt om dig selv og din karriere
Først og fremmest er jeg en person med benene i mange lejre. En rastløs sjæl, der er udannet indenfor marketing, grafisk design og IT. Jeg har arbejdet som IT-chef i en webudviklingsvirksomhed, og som international IT-kontakt for en af Norges største koncerner. Derudover har jeg de seneste år haft mit eget firma, der hjælper mindre virksomheder med at tjene penge på Instagram. 

Jeg er opvokset i Norge, men har boet i USA, Indonesien og Frankrig, og brugt meget tid i Indien. Jeg elsker simpelthen Asien, og i øjeblikket deler jeg min tid mellem Norge og Bali. Det er nok denne rastløshed, der gør, at jeg nyder nomadelivet så meget. Det gør også, at jeg oplever rigtig meget, at jeg føler, at jeg lever et meget rigt og tilfredsstillende liv. Til gengæld passer det ikke særlig godt til et traditionelt liv med børn, familie og fast arbejde, så det har jeg fravalgt. 

Det, der dog altid har været en permanent del af mit liv, er bøger og historier. Jeg har altid læst meget, skrevet meget. Tidligere skrev jeg artikler til magasiner, ofte rejseartikler, og da jeg begyndte at skrive fiktion, var det inden for fantasy-genren. Det er en genre jeg elsker, men jeg kunne ikke skrive inden for den genre. Det var først, da jeg begyndte at skrive krimi, at alt gik op i en højere enhed. Jeg havde fundet min genre, og så var vejen til en forlagskontrakt ikke lang. 

Hvad handler Den der frygter sneen om? 
Bogen handler om Bjørk Isdahl, der bliver ringet op af en tidligere klient fra en stofmisbrugsklinik sent om aftenen. Kvinden beder om at mødes og afslutter samtalen med at sige: ”Jeg ved, hvorfor du har mareridt.” Og Bjørk har mareridt, lige siden barndommen har hun kæmpet med onde drømme, men hun har ikke fortalt det til nogen.

Da hun ankommer til det sted, hvor de har aftalt at mødes, ser hun kvinden falde ned fra taget af et hus, og Bjørk må begynde at optrevle, hvem kvinden var, og hvordan hun kunne være svaret på Bjørks onde drømme.

Hvor har du fået inspirationen til bogen fra?
Idéen til bogen begyndte med slutningen. Jeg vidste, hvordan bogen ville ende, og jeg vidste, hvilken slags hovedperson jeg ville have. Så måtte jeg begynde at rulle baglæns. Stille spørgsmål som: Hvilken type person oplever dette? Hvad er hendes baghistorie? Hvilke skridt ville jeg selv tage, hvis jeg modtog det samme opkald sent om aftenen, og hvilke problemer kan der opstå som følge heraf? 

Bogen omhandler menneskets fortrængte minder og hvordan opvæksten former og præger os. Hvorfor har du valgt at inddrage disse tematikker i bogen?
Jeg har altid undret mig over, hvorfor folk handler, som de gør. Jeg læste engang om en forskning, der fandt ud af, at en del af et barns personlighed til en vis grad formes før de bliver født. Det fik mig til at tro, at meget af det vi oplever i barndommen, er glemt for de fleste af os, men det stopper ikke med at påvirke os. Som børn former vores forældre os på godt og ondt uden, at vi aner det.

Dette tema passede så godt til en hovedperson, der havde mareridt, hun ikke kender oprindelsen til, en person, der kæmper for at klare hverdagen. Jeg fandt kernen i en kompleks karakter i dette tema.

Arbejder du på en ny bog?
Jeg har indsendt et udkast til en ny bog om adfærdsspecialisten Bjørk Isdahl til mit norske forlag, men jeg er sikker på, at der er et par omgange tilbage, før bogen er klar til udgivelse, og der er ikke sat en endelig dato. Jeg kan afsløre, at et mysterium, der ligger som kulisse i Den, der frygter sneen, er løst i bog 2 og dermed bygger historien videre på den første, og fører Bjørk videre. Idéen til plottet startede også med slutningen, og så har jeg været nødt til at arbejde baglæns fra det.

Nyeste artikler

Forfatterinterview: Caroline Stadsbjerg

Caroline Stadsbjerg (f. 1994) er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Hun har gået på Writeres Academy og været i et mentorforløb på Dansk Talentakademis Forfatterlinje. Carnivora er hendes …

Læs mere →

Forfatterinterview: Katrine Skovgaard

Hvad inspirerede dig til at skrive Stormspyddet? Jeg har altid elsket museer – og synes, at de er en åbning ind til en magisk verden, …

Læs mere →

Forfatterinterview: Kjersti Halvorsen

Kjersti Halvorsen er aktuel med hendes roman Det er mig, der kan hjælpe dig. Kjersti Halvorsen er uddannet psykolog ved universitetet i Oslo. Hendes debutroman …

Læs mere →

Forfatterinterview: Daniela Dröscher

Løgne om min mor er en stor roman, et kammerspil om patriarkatet, fuld af protest og kærlighed samt en klarsynet analyse af de sociale normer, der …

Læs mere →

Forfatterinterview: Ann-Christin Gjersøe

Hvordan er ideen til en romancefortælling i 1800-tallet opstået? Jeg har haft en kærlighed til det 19. århundrede i mange år, en fascination, der opstod, …

Læs mere →