Skift til erhvervskunde

Design Uden Navn 2

Bøgerne du skal læse i september

Efteråret begynder at nærme sig og dermed også mere tid til indendørs hygge. Og hvad er mere hyggeligt end at sætte sig i en god stol, med en varm kop kaffe og en god bog? I denne artikel kan du dykke ned i nogle af de mange spændende bøger, der udkommer i september. Vi har både to hæsblæsende fantasyromaner, flere smukke billedbøger og en ny udgivelse af den norske forfatter Jostein Gaarder parate til dig. God læselyst! 

 

Fantastiske fantasyromaner

Ildfodt Forside Web

Aisling Fowler: Ildfødt - Twelve og Sneskoven

Twelve har aflagt troskabseden og er blevet jægerlærling.  Hun har afgivet sit navn til gengæld for at lære den ædle kunst at besejre uhyrer, men det er ikke nemt at falde til i jægerlejren, når man selv bærer på hemmeligheder. Da lejren bliver invaderet, og en ung pige bortføres, drager Twelve ud for at finde hende. Twelve befinder sig pludselig på en farefuld færd, der vil ændre hendes liv – og hele verden.

 

Ildfødt – Twelve og Sneskoven er første bind i en magisk fantasy-trilogi om heltemod, hemmeligheder og usædvanlige kræfter. Bogen er skrevet af Aisling Fowler og oversat til dansk af Mette Stepnicka. 

 

Vil du vide mere? Du kan læse et interview med forfatteren her, der handler om bogens tilblivelse og Aislings forfatterskab.

 

Ildfødt – Twelve og Sneskoven udkommer den 1. september 2022. 
Køb bogen til 150 kr. 
her

Onyxkuppet Forside Web

Judith Sølvkjær: Onyxkuppet

Femtenårige Theo bor på gaden i ørkenbyen Florin. Han overlever ved hjælp af sine magiske evner, men drømmer om at blive til noget større. Da han på grund af sine evner rekrutteres til et særligt hold af tyve, ændres hans liv for altid.

 

Theo hvirvles ind i en strøm af overraskende hændelser med nådesløse modstandere og usandsynlige venskaber, alt imens han sammen med sine nye fæller planlægger at udføre et kup, som ingen før har turdet begå.

Onyxkuppet er en hæsblæsende fantasyroman om venskaber, hemmeligheder og særlige evner. Onyxkuppet er skrevet af Judtih Sølvkjær, som er vinderen af Straarup & Co’s store fantasykonkurrence fra 2021.

 

Onyxkuppet udkommer den 17. september 2022. 
Køb bogen til 150 kr. 
her

Smukke billedbøger

Eventyrlige Dyr Forside Web

Hanna Støstad: Eventyrlige dyr

En øgle, der flyver, en edderkop, der danser, en reje, der knipser. Der findes mange finurlige dyr! Men hvorfor opfører de sig så mærkeligt? Hvordan har de udviklet deres særheder? I denne bog kan du læse om nogle af naturens mest eventyrlige dyr, og hvordan de har udviklet sig til at blive lige præcis dem, de er. Måske får du et nyt yndlingsdyr?

 

Eventyrlige dyr vil du møde dyr fra forskellige levesteder. Du vil blandt andet lære om dyrene i regnskovene, floderne og søerne. Der vil også være eventyrlige dyr fra enge, skove, bjerge og ørkener. Til sidst vil du læse om dyrene i havet. Dyrene i de forskellige levesteder prøver så godt de kan at finde løsninger på deres problemer. Dyr, der finder smarte løsninger, lever længere og får mange unger.

Eventyrlige dyr udkommer den 6. september 2022. 
Køb bogen til 300 kr. 
her

Et Hav Af Bamsetaarer Forside Web

Malte Persson: Et hav af bamsetårer

Der faldt en enkelt tåre på loftet i et hus. Her sad en lille bamse og trængte til et knus. Når den lille, luvslidte bamse tænker på, hvor alene han er, triller tårerne. Snart græder han i stride strømme. Men de salte tårer finder vej til havetog skyller i land på en fremmed kyst. Og her venter en ganske særlig flok pirater…

 

En lille, slidt bamse er glemt på et loft. Når han tænker på, hvor ensom han er, begynder tårerne at trille. Han græder og græder i stride strømme. Tårerne siver ned gennem gulvbrædderne på loftet, og drypper ned i køkkenet. Tårerne siver ud på gaden i stadig stridere strømme, og floden af tårer strømmer gennem byen og til sidst ned i havet. Langt væk på en ø på den anden side af havet, står et strandet piratskib. Men det er ikke hvilket som helst piratskib…

Et hav af bamsetårer er et ømt og tårevækkende billedbogseventyr om en ensom bamse, der er glemt på et loft. Teksten er lavet på rim af Malte Persson og illustreret af Bill Bragg.

 

Et hav af bamsetårer udkommer den 9. september 2022. 
Køb bogen til 300 kr. 
her

Hårrejsende historier om væsner i nordisk folketro

Mere Vaesenologi Forside Web

Ingela Korsell: Mere væsenologi

Elverpiger, lygtemænd, monstergrise og selveste Djævelen. I gamle dage troede man på magi og overnaturlige væsner, og begge dele spillede en stor rolle i menneskers hverdag.

 

I denne hårrejsende opfølger til den populære Væsenologi kan du læse om endnu flere væsner fra den nordiske folketro. Også denne gang får du gode råd til, hvordan du slipper af med et væsen, hvis det først har set sig gal på dig …

 

Mere væsenlogi er en flot og fascinerende faktabog om væsner i nordisk folketro. Bogen er lettilgængelig, videnskabeligt funderet og en lille smule uhyggelig…. Bogen er skrevet af Ingela Korsell og de stemningsfulde og gruopvækkende illustrationer er lavet af Reine Rosenberg.

Mere væsenologi udkommer den 8. september 2022. 
Køb bogen til 300 kr. 
her

Tankevækkende og smuk livsfilosofi

Det Er Os Der Er Her Nu Forside Web

Jostein Gaarder: Det er os, der er her nu

Med udgangspunkt i hændelser og oplevelser fra sit eget liv har Jostein Gaarder skrevet en personlig, smuk historie, et forsøg på at forstå verden, en livsfilosofi. I denne charmerende og fabulerende fortælling vender han tilbage til tanker, der har optaget ham livet igennem. Lige siden han som barn så verden for første gang og spurgte sig selv: Er det ikke mærkeligt, at vi lever? Er det ikke mærkeligt, at verden findes? Eller siden dengang hvor han mærkede, at han virkelig tilhører denne verden, at han er denne verden. 

Gaarder begrænser sig ikke til sin egen levetid, men skriver engagerende og letforståeligt om universets tid helt tilbage til Big Bang. Sådan placerer han fortællingen om jorden i en kosmisk verdensorden. Ikke mindst holder han os fast på det vigtigste af alle spørgsmål: Hvordan skal vi kunne bevare menneskehedens civilisation og selve livsgrundlaget på vores egen planet?

Jostein Gaarder (f. 1952) har haft enestående stor succes med romanen Sofies verden, som er oversat til 64 sprog og solgt i mere end 50 millioner eksemplarer. 

 

Det er os, der er her nu udkommer den 22. september 2022.  
Køb bogen for 200 kr. 
her

Nyeste artikler

Hvordan får mit barn en god skolestart?

Snart myldrer det ind med forventningsfyldte små førstegangselever på vores skoler. Nogle har glædet sig i lang tid, og andre har frygtet dagens komme. De ...
Læs mere →

Ferielæsning

  Der er ofte en bog involveret i idyllen, når en dansklærer tænker på ferieafslapning. Det er der ikke så ofte hos en skoleelev….Ikke desto mindre ...
Læs mere →

Forældre er litteraturens og læsningens helte

Solen varmer os og sender søde påmindelser om sommerferie, saltvand og saftige jordbær med fed fløde. Vi glæder os, men nogle små mennesker glæder sig ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Mats Strandberg

Mats Strandberg fik sit gennembrud som forfatter i 2011 og har siden skrevet en lang række bøger til både børn, unge og voksne, de fleste i ...
Læs mere →

Hvad er Guided Reading?

Det er vigtigt, at alle børn kommer godt i gang, når de skal lære at læse. Nogle børn knækker hurtigt læsekoden, mens andre børn har ...
Læs mere →