5 bøger, du skal læse i din vinterferie

Mangler du en god bog til din vinterferie? Uanset om den står på ski i Østrig eller hygge derhjemme, så er det vigtigt at have styr på vinterferielæsningen. Derfor har vi samlet fem forskellige – men gode – bøger, som du kan forsvinde ind i, mens du holder en velfortjent pause. God ferie fra Straarup & Co! 

Den forsvundne hval FORSIDE WEB

Til dig, der gerne vil læse en rørende og medrivende historieDen forsvundne hval er en hyldest til kærligheden mellem en mor, et barn og et dyr, et opråb til verden og et uimodståeligt eventyr til havs. Bogen er skrevet af den prisvindende forfatter Hannah Gold, der bl.a. har skrevet Den sidste bjørn. Bogen er illustreret af Levi Pinfold.

Rio bliver sendt til Californien for at bo hos sin mormor, som han knap nok kender. Han går ture ved det mægtige hav og savner sin mor. Det eneste, der får ham til at smile, er hvalsafari med hans nye veninde Marina og ikke mindst mødet med gråhvalen Hvidnæb. Rio danner et stærkt bånd til den store hval og føler for første gang i lang tid håb. Men da Hvidnæb forsvinder, må Rio begive sig ud på en farefuld færd for at finde hende …

Koaladroemme Forside Web

Til dig, der holder af en hjertevarm kærlighedshistorieKoaladrømme er en hjertevarm roman om sommer, kærlighed og håb. Romanen er skrevet af den populære tyske forfatter Katja Brandis, der står bag successerierne Woodwalkers og Seawalkers.

Efter et katastrofalt, forlist forhold rejser Juli til Australien i fire uger. Her skal hun arbejde med koalaer, kænguruer og andre dyr i en dyrepark, blandt andet sammen med den unge aboriginal Colin. De to kommer hurtigt tæt på hinanden, men Juli er fast besluttet på ikke at forelske sig igen foreløbig, og slet ikke under så kort et ophold i et andet land. Samtidig er Colin splittet mellem sin families traditioner og egne ønsker. Opholdet tager dog en ny drejning, da udefrakommende truer dyreparken, hvilket tvinger Juli og Colin til at træffe svære valg.

De Syv Doere Omslag Forside Web

Til dig, der elsker mystrierDe syv døre er en fængende fortælling, en begavet krimigåde med litterær dybde, fuld af både humor, mørke hemmeligheder og farlig nysgerrighed.

Litteraturprofessor Nina Wisløff befinder sig i en brydningstid. Hendes job føles mindre og mindre relevant, og hendes hjem skal snart rives ned. Manden er en travl byrådspolitiker, og forholdet til deres kyniske lægedatter er ikke det bedste. Da deres lejer, Mari, forsvinder sporløst, går politiets eftersøgning hurtigt i stå. Nina begynder for sig selv at optrevle, hvad der kan være sket, og hun får hurtigt opbygget et væld af teorier, der bliver mere og mere dystre.

Under Sne Forside Web

Til dig, der vil læse en nervepirrende (og sand!) historie om det bedste i menneskerUnder sne er en dramatisk og rørende historie om kampen for livet i vild natur – og med både tobenede og firbenede helte.

Den 15. marts 2017 sker der et enormt lavineskred tæt på fjeldet Gråskallen i Haugastøl. En tysk rejsegruppe på seks personer er på skitur i det forrygende uvejr. Den 23-årige Adina Lange bliver begravet i snemasserne. Hun ligger fanget halvanden meter under sneen og kan kun bevæge et par fingre i den ene vante. I Under sne kommer læseren tæt på en fars desperate søgen efter sin datter og på Adinas kamp for livet. Samtidig følger man også den utrolige indsats fra både professionelle og frivillige, som gør alt for at redde den unge kvindes liv.

Til dig, der gerne vil blive klogereIdentitti er en roman, der ryster hele vores forståelse af politisk korrekthed. Fortællingen udstiller de sociale mediers magt i debatten om identitetspolitik og stiller spørgsmålstegn ved, hvor grænserne går, når vi definerer vores egen identitet – og skal vi nødvendigvis være født med en særlig kulturel arv for at gøre krav på den?

Identitti handler om den unge Nivedita (a.k.a. Identitti), der til daglig er blogger og studerende. Nivedita får vendt tilværelsen på hovedet, da Saraswati, hendes forgudede superstar-professor i postkoloniale studier, viser sig i virkeligheden ikke at have den etniske og kulturelle baggrund, hun har påstået. Og så starter der en voldsom shit-storm, som sender Nivedita ud i et hav af dilemmaer.

Nyeste artikler

Forfatterinterview: Ann-Christin Gjersøe

Hvordan er ideen til en romancefortælling i 1800-tallet opstået? Jeg har haft en kærlighed til det 19. århundrede i mange år, en fascination, der opstod, …

Læs mere →

Forfatterinterview: Brynjulf Tjønn

Brynjulf Jung Tjønn har skrevet en række bøger for børn og voksne. Hvid, norsk mand er hans seneste udgivelse og er en samling smertefulde, kloge …

Læs mere →

Forfatterinterview: Naja Vaaben

Hvad handler bogen om?  Falkeridder handler om Esti, der lever et stille liv som novice på klosteret Nordly. Hun er opvokset blandt præstinder der tilbeder …

Læs mere →

Sådan påvirker omgivelserne plottet i nordisk krimi

Skrevet af: H.S Palladino Forestil dig en sen aften langs en øde landevej. Det er tidlig vinter, lige før det første snefald. Din bil er …

Læs mere →

Forfatterinterview: Leif Randt

Allegro Pastell er Leif Randts seneste roman. Han har tidligere udgivet utopien Planet Magnon (2015), Schimmernder Dunst über CobyCounty (2011) og London-romanen Leuchtspielhaus (2009). Siden 2017 har …

Læs mere →