3 boganbefalinger til mellemtrinnet – Fra lektor, Mette Jensen

Mangler du inspiration til hvilke bøger dine elever skal læse på mellemtrinnet? Så se med her!  Vi har spurgt Mette Sofie Kirkedal Jensen, der er lektor i dansk og bogblogger på profilen @bogoplevelsen, om hun vil anbefale sine yndlingsbøger til mellemtrinnet. 

Mette Sofie underviser til daglig i dansk på læreruddannelsen i Aalborg og er næstformand i Selskabet for Børnelitteratur (IBBY).

Krøniken om Mistle End - Griffens opvågning

I sommerferien var vi på en måneds rygsækrejse i Thailand, og feriens absolutte læseoplevelse var, at min datter og jeg downloadede Mistle End – Griffens opvågning på vores e-readere.

Så lå vi med hver vores bog og læste i takt. Når vi ikke læste, så gik vi og talte om, hvad der mon skete i næste kapitel. Det er kun en god bog, som kan samle både barn og voksen – og skabe så dejligt et ferieminde.

Mistle End er en medrivende fortælling med alt det, som en god fantasybog har: En ukendt by med hemmeligheder, børn med magiske kræfter og en hovedperson med stærk moral og gode venner. Bogen har flotte vignetter, som giver det lille ekstra, der gør den helt særlig.

Pestblomster

Jeg har altid været lige dele fascineret og frastødt af historier om Den Sorte Død. Måske er det forklaringen på, at historien om Magdalena og hendes lillesøsters eksil fra pesten i Stockholm i begyndelsen af 1700-tallet tryllebandt mig. 
 
Jeg slugte den i en mundfuld, mens jeg gyste og gruede (og græd) med personerne i bogen. Den blander det historisk korrekte med eventyret, det onde familiemedlem og det uforklarlige. Den er præcis, som en god tweenroman skal være. Bare god (og uhyggelig).

Bogen har et superflot layout med den sølvbesatte forside og sorte illustrationer, som veldoceret smyger sig smukt på bogens sider.

Vilddyr

Der er nogle bøger, som jeg føler, at jeg læser flere gange, fordi jeg får fyldige referater af husets 11-årige. "Vilddyr" er en af de bøger.

Det er en eminent velkomponeret fantasy til tweens. Den er sjov – sådan kluklatter sjov. Den er spændende – på "jeg skal lige have et kapitel mere"-måden. Og så har den en overraskende slutning – alt, hvad man troede, man havde regnet ud, havde man overhovedet ikke regnet ud.

Naturen står som bogens centrale udgangspunkt, hvor både handling, det magiske og venskaber er stærkt forankret i den nordiske natur. En klassisk historie om det gode mod det onde – om venner og fjender.

Nyeste artikler

Forfatterinterview: Kjersti Halvorsen

Kjersti Halvorsen er aktuel med romanen Superbruger. Halvorsen har gået på Forfatterskolen i Bø og er uddannet psykolog ved Universitetet i Oslo. Hun debuterede med romanen ...
Læs mere →

PLUS: Styrk dine elevers stavefærdigheder med ny serie

Ny bogserie styrker elevernes stavefærdigheder – skræddersyet til differentieret undervisning Hvordan kan vi bedst støtte eleverne i deres staveudvikling? Mange lærere oplever, at eleverne har ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Elina Pitkäkangas

Hvordan skaber man en troværdig og fængslende verden i en fantasyroman? Hvad kræver det at skrive om en kultur, der ikke er ens egen? Og ...
Læs mere →

Forfatterinterview: Kaja Nygaard

Et mørkere vand er skrevet af Kaja Gjersem Nygaard. Hun er uddannet økonom og arbejder på Universitetet i Stavanger. Et mørkere vand er hendes debutroman, og er første ...
Læs mere →

3 bøger du skal læse – Fra @Norogfarlaeser

Er du i tvivl om, hvilken bog der vil hitte hos dit barn? Vi har spurgt et par dygtige bogbloggere til råds!  Nor og Jakob, ...
Læs mere →