Skrevet af Marianne Schøler

Mentorhåndbogen

kr. 229,00

Kategorier ,

Mentorskaber har eksisteret, så længe mennesket har haft behov for udvikling af færdigheder og talenter. I nyere tider er mentorskabets lærende alliance blevet en velkendt del af den økonomiske og faglige dagsorden indenfor vores uddannelsessystem. Mentorrollen er på trods af dette stadig ikke klart defineret, og spørger man bredt, får man mange (gode) bud på mentorskabets formål, opgave og indhold, men det metodiske grundlag er mange gange uklart og bæres ofte af den enkelte mentor.

Mentorhåndbogens fornemste formål er at bibringe en metodisk og faglig tydelighed til mentoropgaven. Med inddragelse af vitaliserende overbliksmodeller og detaljespecifikke kognitive metoder giver bogen et bud på både proces, metodik og konkrete redskaber –alt sammen med et skarpt blik på arbejdet med fastholdelse af psykisk sårbare unge i uddannelseslivet.

Bogen henvender sig til en bred gruppe fagpersoner, der får mentoropgaven i hænderne, og de metodiske forslag kan med lethed tilpasses mentorering i grundskolen, efterskolen, gymnasiet, fagskolen eller mesterlæren.

“Mentorhåndbogen” er skrevet af Marianne Schøler, der til daglig arbejder som psykolog. I 2006 stiftede hun UngLiv.dk med henblik på udvikling af en skarp faglig indsats rettet til de særligt sårbare og udsatte unge.  UngLiv.dk etablerede i 2013 deres eget mentorkorps, hvor mentorerne er specialuddannet til fastholdelse af unge i ungdomsuddannelserne.

kr. 229,00

Forfatter

Marianne Schøler

ISBN

9788740610024

Udgivelsesdato

27.05.2016

Sidetal

176

Sprog

Dansk

Format

A5

Indbinding

Paperback