LETLÆSNING TIL MELLEMTRINNET

God litteratur giver større læselyst – også i de mellemste klasser! Hos Straarup & Co sætter vi alle sejl ind for at fastholde børn i de gode læsevaner.

Mange børn – især drenge – læser færre bøger på mellemtrinnet, end de gjorde i indskolingen. Det kræver gode bøger med relevant indhold, hvis læseglæden skal holdes ved lige efter den første læsning i indskolingen.

#danmarkshistorier skuer tilbage i tiden og handler om skelsættende begivenheder og emner fra dansk historie. De er derfor velegnede til faglig læsning og historieundervisning på mellemtrinnet. I seriens første bøger kan man læse om runer, Grundloven, The Beatles og oliekrisen – og der er flere bøger på vej!

I den letlæste fiktionsserie Første dag i sjette af Marie Duedahl lærer vi samtlige 21 elever i 6.B at kende. Hver bog følger én elev på første skoledag i sjette klasse efter sommerferien – med alt hvad det indebærer af små og større konflikter. Læseren får herved et indblik i 21 forskellige liv og deres forskelligartede oplevelser af samme dag.

Letlæste klassikere er en serie med nogle af verdenshistoriens mest velkendte fortællinger. Historierne er genfortalt i et letlæseligt sprog og historierne har fået nye liv med stemningsfulde illustrationer. I foråret 2021 udkommer yderligere fem bøger i serien, og de kan med fordel bruges, når man arbejder med klassisk litteratur i danskundervisningen.

Centauri er spændende og letlæst science fiction-thrillerserie til mellemtrinnet. Serien består af seks bind og den henvender sig til læsere i alderen 10-14 år. Her er hver dag en kamp for overlevelse mod naturen og regeringen, men også en kamp for sandheden. Bøgerne i serien findes både på dansk og engelsk.